Näin biojalostus muuttu ymmärrettäväksi

Tuotimme oululaiselle Chempolikselle verkkopohjaisen vaikuttavuusraportin tukemaan myyntiä ja markkinointia, samalla syntyi sisäisiä oivalluksia ja uskoa omaan tekemiseen.

Ymmärtäminen avaa oven todelliselle vaikutukselle, muuttaa tapaa kuluttaa ja rakentaa kumppanuuksia

Tiesitkö, että rakentamalla suomalaiseen teknologiaan perustuvia biojalostamoita, jotka käyttävät tavallisesti savuna ilmaan poltettavia olkia, voimme tuottaa miljoonia tonneja selluloosaa kaatamatta ainuttakaan puuta?

Chempoliksen teknologia mahdollistaa bioetanolin, korkealaatuisten massojen, selluloosasokerien ja biokemikaalien tuottamisen kestävästi kaikista lignoselluloosan raaka-aineista. Prosessi soveltuu puun lisäksi, esimerkiksi oljen, bambun ja sokerin tuotannossa syntyvän jätteen eli bagassin hyödyntämiseen.

Chempoliksen formico®-tekniikat muuttavat biomassan korkealaatuisiksi tuotteiksi kannattavasti ja vastuullisesti. Valmistusketjun lopputuotteena syntyy esimerkiksi kestävällä tavalla tuotettuja vaatekuituja, pakkausmateriaaleja ja biokemikaaleja

“Jalostusta voidaan lähestyä kahdella tavalla; joko on olemassa tuote, johon tarvitaan sopiva raaka-aine tai sitten olemassa olevalle raaka-aineelle etsitään parhaita mahdollisia käyttötarkoituksia”, sanoo Chempoliksen tutkija Maija Rouhiainen..

Ymmärrys vahvistaa myös oman tiimin tekemistä

Biojalostuksen vaikutukset jäävät helposti asiantuntijoiden keskuuteen, vaikka kyseessä on meidän kaikkien elinympäristöä parantava teknologia. Yksinkertaistetulla visualisoinnilla jokainen voi ymmärtää biojalostamisen maailmaa.

Yksittäinen jalostamo voi hyödyntää vaikkapa 300000 tonnia vuodessa muuten ilmansaasteiksi muuttuvia olkia tai säästää kaksi miljardia kuutiota vettä. Määrä vastaa yli 1,5 miljoonan suomalaisen vuosittaista vedenkulusta.

“Raportti on työkalu, joka konkretisoi yrityksen tekemistä ja sen merkitystä muillekin kuin insinööreille tai tutkijoille. Sovellus saattaa biojalostuksen merkityksen yleiseen tietoon. Lopputulos on aiheuttanut paljon innostusta ja oivalluksia myös yrityksen sisällä. Lukujen esiin tuominen ja elävöittäminen on vahvistanut uskoa yrityksen toimintaan ja omaan tekemiseen”, Rouhiainen kertoo.

Visualisointi ja infografiikka kuuluvat tämän hetken vahvimpiin viestinnän trendeihin. Oikein esitetty viesti jalkautuu kaikkiin kanaviin ja kokemuksellinen käyttöliittymä jättää vahvan muistijäljen.

Monikäyttöisyys ja mielenkiintoinen esitystapa on tehnyt vaikutuksen myös Chempoliksen kanavissa. “Raportti näkyy verkkosivuillamme, työntekijät ovat jakaneet sitä sosiaalisen median kanavissa ja se tulee käyttöön myös seminaareissa ja konferensseissa, kunhan ne taas jatkuvat korona-ajan jälkeen. Palaute on ollut erittäin positiivista ja projekti oli todella miellyttävä kokemus”, Rouhiainen summaa.

Chempolis on tunnettu uraauurtavan biojalostusteknologian tarjoaja energia-, biopolttoaine-, öljy-, paperi- ja kemianteollisuudelle sekä yrityksille. Chempolis lisensoi biojalostusteknologiaa sekä tarjoaa asiantuntijuutta konseptien, prosessien ja laitosten suunnitteluun. Omistautuminen puhtaiden ja tehokkaiden ratkaisujen luomiseen on johtanut yli -sataan myönnettyyn patenttiin. Yrityksen innovaatiokeskus toimii Oulussa. Helmikuussa 2019 muurattiin peruskivi Intian Assamiin rakennettavaan jalostamoon. Formicobio™ technologiaa hyödyntävä jalostamo on maailman ensimmäinen bambusta biokemikaaleja tuottava laitos.
Avaa Impact Report