Pride Week muuttaa maailmaa, jonka tilanne vaati uudenlaista viestintää

Helsinki Pride -yhteisö ry tekee ympärivuotista sosiaali- ja nuorisotyötä sekä edistää tasa-arvoa ja ihmisten yhdenvertaisuutta. Sen näkyvin tuotanto on Helsinki Pride -viikko, jonka yli 100 tapahtumaa keräävät vuosittain kulkueiden ja puistojuhlien kanssa yli 100 000 osallistujaa.

Suuret massat liikkeelle vaikka virtuaalisesti

Vuoden 2020 Helsinki Pride -viikko siirrettiin kesäkuusta syksyyn ja suuren kulkueen sekä isojen kokoontumisten osalta jouduttiin uudenlaisen tilanteen eteen.

“Pride-viikko on vaikuttava tapahtuma, joka tekee sateenkaariyhteisön näkyväksi osaksi yhteiskuntaa. Nyt kun kokoontumisrajoitukset ovat haastaneet tämän näkyvyyden ja osallistumisen, tarvittiin uusi kanava tarjoamaan vaihtoehtoja”, kertoo vapaaehtoistoiminnan ja osallisuuden asiantuntija Aiski Ryökäs.

Pride Week -sivusto luotiin ketterään viestintään

Korona-epidemian aikana tapahtumat ovat kärsineet epävarmuudesta ja jatkuvista muutoksista. Kokoontumisia on viety verkkoon ja vaikuttavuutta on haettu erilaisista innovatiivisista malleista.

“Tiedon pitää olla nyt selkeää, helposti saavutettavaa ja löydettävää. Meillä on valtava määrä pieniä tapahtumia, yhden suuren kulkueen sijasta yleisöä kannustetaan marssimaan omissa kulkueissa, ja mukaan voi tulla myös virtuaalisesti. Tärkeintä on, että jokainen saa osallistua omalla tavallaan ja näyttää muille esimerkkiä. Toivottavasti uudet osallistumistavat avaavat ovia vielä isommalle yleisölle ja sellaisille ihmisille, jotka eivät aikaisemmin ole löytäneet omaa tapaansa osallistua”, Ryökäs selittää.

Vuoden teemana ovat esikuvat

Helsinki Pride -viikko 2020 -sivusto päivittää ajankohtaista tietoa tapahtumista sekä kannustaa näyttämään esimerkkiä siitä, kuinka osallistuminen ja yhteisön tukeminen ei ole fyysisestä läsnäolosta kiinni. Pride picnicin voi järjestää omalla porukalla ja marssia voi turvallisesti vaikka perheen ja ystävien kesken. Sosiaalinen media ja konsertin televisioitava live-lähetys tuovat tänä vuonna Pride-viikon kaikkien ulottuville.

“Teeman mukaisesti jokainen voi päättää millainen esikuva haluaa olla. Voi tulla mukaan, jakaa somessa, osallistua omalla tavallaan ja esimerkillä”, Ryökäs kannustaa.

Tapahtumasivuston tuotanto yllätti Pride-tiimiin

“Ollaan häkeltyneitä siitä miten Kaukon tiimi teki töitä tiukalla aikataululla. Oli hienoa tehdä rautaisten ammattilaisten kanssa töitä, yhteistyö saatiin toimimaan huikeasti ja löydettiin aina selkokielinen ja ystävällinen vastaus kaikkeen. Pelkkää lovea”, Ryökäs toteaa.

Helsinki Pride -viikkoa vietetään 17.-13.9.2020. Virtuaalikulkue pidetään lauantaina 12.9.,  osallistuminen tapahtuu osoitteessa https://helsinkipride2020.fi/.

Tutustu Pride Week -sivustoon